Ryktet om Ukulelekommissionens död

Det var en gång några tappra kvinnor och män som understundom brukade samlas för att musicera. Jag var med i detta illustra sällskap. Som med mycket annat här i livet började historien för mig av en ren slump. Faktiskt via Club Alfa Romeo Svezia, men det är egentligen en annan historia.

Det hela handlade om ukulelen. Att att träffas och prata om instrumentet och att spela med detsamma. Mat och dryck förekom också. Bilden nedan är tagen på Hard Rock Cafe i Stockholm en varm sommarkväll i augusti 2005. Männen och kvinnan i bildens bakgrund är från Kalifornien. Vad de gjorde här minns jag inte men det var ett faktum, att den här tappra gruppen flera gånger hade långväga besök. Även de intresserade av ukulelen.

Det här var mitt andra möte med gruppen som kallade sig Ukulelekommissionen. Jag ser på en annan bild, tagen samma kväll, att jag redan här hade skaffat min första vettiga ukulele, en tysk Brüko för 1800 kronor.

En av gruppens deviser var: Är du registrerad på ukulelekommissionen.se är du kommissionär. Punkt. För att komma på träffarna behövde man inte ens vara med i forumet. Forumet var det nav kring vilket allt kretsade. Här konspirerades det, planerades det och tramsades det. Träffar, spelningar, tävlingar(?) och den fabulösa Ukulelejulkalendern. Strängar, ukulelebyggen och märken stöttes och blöttes. Det hann t.o.m. bli en CD-skiva: ”Svenska Ukudemien”.

Ukulelekommissionen samlad på Hard Roch Cafe

Ryktet om Ukulelekommissionens död visade sig inte vara överdrivet. I dag dog kommissionen på nätet efter 10 tappra år i ukulelens tjänst. Jag har lärt känna så många fantastiska människor i Ukulelekommissionen och jag är helt säker på att vi kommer att träffas igen, på något sätt. I nya, gamla och spännande konstellationer. Tack Robert! Tack alla ni andra! 2.0, någon?

 Ukulelekommissionen har gått ur tiden
Det epitafium som Robert skrivit om ukulelekommissionen.se finns att läsa i PDF i sin fulla längd här.

Det här är inlägg nr: 23 i min Blogg 100-satsning. Ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad. Häng med!

Blogg 100-logotyp

Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /customers/2/d/e/jorgeneriksson.se/httpd.www/stockholm/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 484 Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /customers/2/d/e/jorgeneriksson.se/httpd.www/stockholm/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 484 Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /customers/2/d/e/jorgeneriksson.se/httpd.www/stockholm/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 484 Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /customers/2/d/e/jorgeneriksson.se/httpd.www/stockholm/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 484

4 reaktioner på ”Ryktet om Ukulelekommissionens död

    1. Hallå – jag söker ”Jukkalele” som skrev ”Ukulelejul”… Är det någon som kan förmedla kontakten till mig?! Jag var med ett tag i Ukulelekommissionen i tidernas begynnelse… Hälsn/Ukke-Birgitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *