Kista – heaven and hell

Jag är kluven till Kista och då menar jag ”industri-” och centrumdelarna. Samtidigt som det finns så många fantastiska företag där är miljön hemsk. Trist arkitektur, en avskyvärd s.k. ”food court” med obeskrivlig trängsel och ett matutbud som är allt annat än prisvärt. En miljö som inte så lite påminner om ”your average” skolmatsal. Det var bättre förr, faktiskt, då några fräscha uppstickare bröt tristessen, t.ex. restaurangen med nordafrikansk mat i Kista gård.

Dessutom ligger Kista på fel plats, speciellt för mig som bor söder om stan.

Men hotellet, det gillar jag. Speciellt betraktat från Helenelunds pendeltågsstation. En fantasifull blänkande artefakt, till synes där mitt i skogen.

kista

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *