Jävla skitskosnören

Tekniken har gjort fantastiska framsteg på så många områden. Det är nästan bara fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt att göra i dag. Utom på ett område: Skosnören. Låt mig tala klarspråk, de flesta skosnören till lågskor är rena rama skiten. De kostar 30-50 spänn och håller i bästa fall några månader. Jag förstår inte riktigt, det borde gå att göra skosnören som är både snygga och med lång livslängd. Så varför gör ingen det?

Skor

Jag köpte nylonsnören till mina vandrarkängor för två år sen och de håller än i dag, trots flitig och hårdhänt användning. Så varför går det inte att tillverka och sälja smala snören med samma fina hållfasthets- och livslängdsegenskaper?

Skosnören till kängor

Förr trodde jag att det handlade om att jag bara köpte billigt skit men nu vet jag bättre, efter att flera gånger ha testat svindyra. Skit det också, dyr skit. Det här i kombination med att jag är sämst i världen på att köpa nya skosnören gör ofta att det krisar, för skosnören går som bekant bara sönder när det är bråttom. Det har t.o.m. gått så långt att en snäll twittrare skickade mig skosnören. Det är f.ö. såna här händelser som gör att jag älskar Twitter.

Sko utan snören

Men jag har en plan och den stavas Paracord, ni vet så’n här fallskärmslina som inte sällan flätas till armband och återfinns på mer praktiskt lagda överlevare. Att köpa en 30-metersrulle och klippa till egna, förhoppningsvis, långlivade skosnören. Röda kanske? Jag tror det kan bli snyggt på svarta skor.

Paracord

Foto: Akinnawid, CC BY-SA 3.0

Det här är inlägg nr: 26 i min Blogg 100-satsning. Ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad. Häng med! Har nu tagit bort Blogg 100-loggan eftersom det trist nog alltid bara den som dyker upp på Facebook när jag delar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *