Stillheten

Ni har säkert då och då funderat på vilken som är den ödsligaste platsen på hela jorden? Antarktis eller nå’n öken kanske någon föreslår? Nej, jag har svaret, det är ett 30 grader varmt industriområde i juli under pågående industrisemester.

Öde industriområde

Inte en människa så långt ögat. Den stillastående luften dallrar i högsommarvärmen och asfalten är brännhet. Tidningsutdelaren kommer snart bli varse att det inte finns någon här som vill läsa Dagens industri.

Dagens industri instucken bakom handtaget på entrén.

Här står Sverige stilla, bokstavligen. Alla industriområden har stängt ner aktiviteten. De som väntar på att få jobb utförda väntar förgäves, i alla fall på den här sidan tredje augusti. Arbetet med den nästa nybyggda verkstads- och lagerlokalen avbröts för en vecka sen och ingen kommer att sätta sin fot här på nästan en månad.

Öde industrilokal

Nybyggd snart klar industrilokal

De som söker lugn och ro borde kanske packa ner solstolen och uppsöka närmaste industriområde i sommar? Jag kan nästan garantera att ingen kommer att störa. Och ni behöver inte skämmas, jag har sett rysk ambassadpersonal fira sommar på liknande ställen.

Öde asfaltsplan, en skrotbil och en sommarstängd lagerlokal

Det här borde vara ypperliga platser att spela in undergångsfilmer på, just under sommaren. Zombieapokalypsen inträffar naturligtvis i Länna industriområde, där strax bakom Såifas dieselpumpar, var annars?

Semester i lastbilslagarland

Rent företagsekonomiskt är det inte helt bra att låta lokaler stå tomma och improduktiva en månad varje år (för att inte tala om skollokaler som står öde ännu längre).  Skulle man inte kunna inhysa andra, tillfälliga företag under sommaren? Pop-upverksamheter, en affär kanske? Svensken älskar ju att shoppa under semestern.

Stängd garageport

Gör ett besök själv i sommar i närmsta industriområde en riktigt varm dag. Går ur den luftkonditionerade bilen och känn hettan slå emot dig. Njut för en stund av tystnaden och den absoluta stillheten. Långt ifrån en sönderstressad skärgård, överfulla badstränder och resten av det rätt stressiga sommar-Sverige. Stillheten, den finns här.


Det här är inlägg nr: 35 i min Blogg 100-satsning. Ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad. Häng med! In i zombieapokalypsen eller vart det bär av härnäst.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *